AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Postmodern teori neyi amaclar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Postmodern teori neyi amaçlar?​

Buna karşıt olarak postmodernizm, kültürel söylemin yeniden tanımlanmasında heterojenliği ve farklılığı, özgürleştirici güçler olarak öne çıkarır. Parçalanma, belirlenemezlik ve bütün evrensel ya da bütüncül söylemlere karşı derin bir güvensizlik, postmodernist düşüncenin temel özelliklerindendir.
Postmodern bilgi kuramı ne demek?
Postmodern felsefe, her şeyden önce en genel anlamda evrensel, tümel, nesnel ve rasyonel bilginin varlığına yönelik derin bir kuşkunun ortaya çıkmasının ürünüdür. Bu kuşkuyla giderek, ikili kavram karşıtlıkları ve onların dayanakları olan epistemolojik konvansiyonları yıkmaya yönelir.
Post modern paradigma nedir?
Postmodernizm, kavram olarak modernizm sonrası anlamına gelen ve modernizme ait tanımlamalar, tespitler ve bakış açılarını yadsıyan, modernizme ait her ne varsa onları eleştirel bir tarzda ele alan, varlığını modernizmin açmazlarıyla temellendiren geniş kapsamlı bir kültürel hareket olarak tanımlanabilir.

Postmodernizm nedir kısa?​

Postmodernizm, modernizmin sonrası ve ötesi anlamında bir tanımlama olarak kullanılmaktadır ve modern düşünceye ve kültüre ait temel kavram ve perspektiflerin sorunsallaştırılmasıyla ve hatta bunların yadsınmasıyla birlikte yürütülmektedir.
Post pozitivist paradigma nedir?
Post pozitivizm, 20. yüzyılın başından itibaren pozitivizme yönelik geliştirilen eleştirilerle birlikte biçimlenen ve bilim felsefesindeki tartışmalarla 60’lı yıllarda belirginleşen pozitivizm sonrası bir kuramsal/felsefi bilim düşüncesini belirten akımdır.
Pozitivizme dayanan bilim paradigması nedir?
Pozitivist paradigma, bilimsel araştırma da insan davranışlarını, olaylara ve olguları dış etkenlere bağlar. Sosyal bilimlere bakışı da doğa bilimlerindeki bireyden bağımsız neden -sonuçla ilişkilidir. Bilimsel araştırmanını nedenini de doğa yasalarını ortaya çıkarmak ve gözlemlemek olarak açıklar.
 
Geri
Üst