- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Postmodern görüşlerin kimlik politikalarına yansımaları ne yönde olmuştur?
Postmodern zamanda ise kimliğin, aşırı parçalanmış, çoklu özellikler gösterdiği; geçişken ve çok çeşitli karakteristiğe büründüğü saptanmıştır. Günümüzde sosyal bilimler alanında, kimliğin kültürel, tarihsel ve sosyal bir inşa olduğu fikri üzerinde ortak bir uzlaşıma varılmıştır.Postmodern etki nedir?
Postmodernizm akımı, sık duyulan kavramlar arasında yer alır. “Post” eki sonra anlamında gelir. Postmodernizm ise, genellikle basit olarak modernizmden sonra, modernizmden devam eden ya da daha derin bir şekilde modernizmden kaynaklanan sorunların aşılmaya çalışılması anlamına gelir.
Postmodernizm nedir felsefe kısaca?
Postmodern felsefe, 20. yüzyılın ikinci yarısında, 18. yüzyıl Aydınlanması sırasında geliştirilen kültür, kimlik, tarih veya dil ile ilgili modernist felsefi fikirlerde var olduğu iddia edilen varsayımlara eleştirel bir yanıt olarak ortaya çıkan felsefi bir harekettir.
Post modern yönetim yaklaşımı nedir?
Oysa postmodern anlayış, tek doğru yerine insanların kendi doğrularını belirleyebilmelerini savunur. [37] Bu yaklaşım, yönetim alanında tek bir doğru olmadığını ve yine insanları yönetmenin de X, Y veya Z gibi bir tek doğru yolu olmadığını, farklı durumlarda farklı yaklaşımlar denenebileceğini kabul etmektedir.Post modern pazarlama ne demek?
Postmodern pazarlamada üretimle tüketim süreci yer değiştirmiştir. Eskiden işletmeler istedikleri ürünleri üretmekte ve bunların tüketiciler tarafından satın alınmasını beklemekteydi. Postmodern dönemde insanlar tükettikleri ürünlerin kendi imajlarını oluşturacağını düşündüklerinden üretim sürecine dahil olmuşlardır.
Postmodern liderlik ne demek?
Postmodern Liderlik İş yaşamında, çalışanların ve iş ortaklarının şirketin ihtiyaçlarını karşılama stratejisi ile yönlendirilmesi anlamına gelir. Etkili liderlik fikirlere dayanır.