AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Postinflamatuar hiperpigmentasyon ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Postinflamatuar hiperpigmentasyon ne demek?​

3) Postinflamatuar Hiperpigmentasyon: Cildin tahriş olması sonucu, hassasiyetinin artmasına bağlı olarak oluşur. Deride gelişen tüm inflamasyon ile sonuçlanan hastalıklarında iyileşme aşamasında hastalıklı alanda pigmentasyon-renk düzensizlikleri gelişebilmektedir.
Deride pigmentasyon ne demek?
Pigmentasyon (Pigment birikimi), deri renklenmesi anlamına gelir. Bir diğer deyişle pigment artışı nedeniyle deri veya dokularda meydana gelen renk değişikliğine denir. Cilt pigmentasyon bozuklukları cildinizin rengini etkiler. Tenin rengini ‘Melanin’ adı verilen pigmentten alır.
Postenflamatuvar nedir?
İltihabi durum sonrası deride renk koyulaşmasıdır.

Pigmentasyon kaybı neden olur?​

Cilt hasarı sonucu oluşan pigmentasyon kaybı Cildinize bir cilt enfeksiyonu, kabarcıklar, yanıklar veya başka bir travma geçirdiyseniz, etkilenen bölgede pigmentasyon kaybı olabilir. Bu tür pigment kaybı genellikle kalıcı değildir, ancak yeniden pigmentlenmesi uzun zaman alabilir.
Postinflamatuar hiperpigmentasyon nasıl geçer?
Topikal tedavide uygulanan, retinoik asit, hidrokinon, mekinol, azelaik asit, çeşitli farmasötik renk açıcı ajanlar, özellikle epidermal postinflamatuar hiperpigmentasyon tedavisinde etkili olabilirken; dirençli hiperpigmentasyon; kimyasal soyma, lazer tedavisi gibi işlemlerin uygulanmasını gerektirir.
Postinflamatuar Hipopigmentasyon nedir?
Postinflamatuar hipopigmentasyon Deride inflamasyon sonrası melanositlerde melanin yapımında azalma yani melanositlerin aktivasyonunda azalmadan kaynaklanmaktadır. 2. Melanosomların deride dağılımında yetersizik ve düzenszilikten kaynaklanmaktadır.
Hipopigmentasyon, melanin üretimindeki azalmanın sonucudur. Vitiligo ve Albinizm hastalıkları en yaygın görülen hipopigmentasyon hastalıklarıdır. Ayrıca, cilt enfeksiyonu, kabarcıklar, yanıklar veya geçirilen başka bir travma da etkilenen bölgede pigmentasyon kaybına neden olabilir.
Postinflamatuar hiperpigmentasyon geçer mi?
Hiperpigmentasyon nedir nasıl geçer?
Cilde uygulanan küçük lazer enerjisi ile tedavi gerçekleşmektedir. Vücutta bulunan lekelerin giderilmesi için en etkili yöntemler arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda Ipl lazer tedavisi de hiperpigmentasyon tedavisi için tercih edilmekte olan bir yöntem olarak bilinmektedir.

Hiperpigmentasyon kendiliğinden geçer mı?​

Kızarıklık ve şişlikler son derece normaldir ve kısa zamanda kendiliğinden geçer.
 
Geri
Üst