Posalar Turk mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.943
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Poşalar Türk mü?​

17. yy. da istanbul’da yaşayan ermeni asıllı çingenelere verilen addır. 18. yy. da, patrikliğin ikinci döneminde, diğer ermenilerin poşalarla evlenmeleri emredilmiştir. böylece poşalar ermeni cemaati içinde eriyip, kaybolmuşlardır. artvin yöresindeki göçer grubuna verilen isimdir.
Kalan bayat çay nasıl değerlendirilir?
Demlikte kalan çayı değerlendirmenin 8 yolu
- Saçınızı şampuanladıktan sonra son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın.
- Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun.
- Posaları süzüp soğuyan demi boğaz ağrılarında gargara olarak kullanabilirsiniz.
Lomlar kim?
Lomlar veya Poşalar (Ermenice: Բոշա Poşa/Boşa, Gürcüce: ბოშა Boşa, Rusça: Боша Boša), Ermenistan, Gürcistan, Türkiye ve az da olsa Azerbaycan’da belli bölgelere dağılmış olan Hint-Aryan dillerinde ve içinde yoğun Ermenice kelimelerin de bulunduğu Lomca (Lomavren) konuşan 11. yüzyılda Hindistan’dan ayrılmış ve batıya …

Poşalar çingene mi?​

İslâmlığı benimseyen tziganlar Çingene, Ermenilerle yaşayıp Hıristiyan olanlar ise Hay-Poşa adını almış. Bu sonuncular giderek Ermeni gelenek ve göreneklerini benimsemişler. Poşalar’ın İran’da uzun süre kaldıkları da bilinmekte.
Artvin Ermenilerine ne oldu?
Dolayısıyla zaten çok az sayıda olan Artvin Ermenilerinin bir kısmı Rus işgali sırasında Osmanlı’nın işgal altında olmayan diğer bölgelerine gitmişlerdir. Kalanların bir kısmı Rusya’ya gitmiş, bir kısmı da hâlâ Artvin’de yaşamaktadır. Ayrıca Artvin’de tehcir olayı da yaşanmamıştır.
Çay posası bitkilere iyi gelir mi?
Çay posası, bitkilere doğal gübre olmaktadır. Birkaç öğünlük çay posasını bir kapta biriktirin ve saksı büyüklüğüne göre posaları dağıtın. Bitkilerin köklerine dağıtılan çay artıkları, toprağın böceklenmesini ve kurumasını önlemektedir.
Posaları süzüp soğuyan demi boğaz ağrılarında gargara olarak kullanılır. Banyodan çıkmadan son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun, balsam vazifesi görün. Çayı, derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz.
Hemsin Ermeni mi?
Hemşinliler (Ermenice: Համշենցիներ Hamşentsiner, Rusça: Амшенцы Amşentsi), yoğun yaşadıkları yerler Türkiye’nin Rize ve Artvin illeri olan, nüfusu yaklaşık iki yüz bin kişiden oluşan ve Batı Ermenice konuşan etnik gruptur.
Poşalar nasıl konuşur?
Sayıları sınırlı ve belirli olan Ermeni Çingeneleri, Poşalar konusunda hafızaları zorlayalım. Küçük Asya ve Ermenistan’ın her tarafında yaşıyorlardı. Bu Çingeneler Ermeni Dilini çok güzel konuşurlar. Yalnız kendi aralarında konuşurlarken Hint Kökenli Prakritçe’ye(**) yakın bir söylem biçimi kullanırlar.

Elekci kimlere denir?​

Biz Çankırılılar da Çingen, Elekçi, Leblebici gibi farklı lakaplarla adlandırılıyoruz. Bir kere kabul edelim, ülkemizin her tarafında olduğu gibi kendilerini roman diye adlandıran Çingene vatandaşlarımız var. Fakat Çankırı’da yaşayan tüm insanların tamamı Çingenemi de, Çankırılıya Çingene diyorlar.
Artvin Laz mı?
Artvin il nüfusunu Gürcüler, Hemşinliler, Ahıska Türkleri ve Lazlar oluşturur.
Çay posası gübre olarak kullanılır mı?
Çay posası, bitkilere doğal gübre olmaktadır. Birkaç öğünlük çay posasını bir kapta biriktirin ve saksı büyüklüğüne göre posaları dağıtın. Bitkilerin köklerine dağıtılan çay artıkları, toprağın böceklenmesini ve kurumasını önlemektedir. Bu yöntemi haftada 1 defa deneyebilirsiniz.
 
Geri
Üst