POS tefeciligi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
129.371
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

POS tefeciliği nasıl yapılır?​

“Pos Tefeciliği” işlemi ise şöyle gerçekleşiyor:
- Kredi kartı borcunu ödeyemeyen veya nakite ihtiyacı olan birey, bu işlemi yürütenlere başvurur.
- “POS Tefecisi”, kart borcunun tutarını öğrenir ve bu miktar kadar internetten ödeme yapar ya da nakit karşılar.
POS tefeciliği cezası nedir?
Kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para veren kişi, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşyüz günden beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır (TCK 241/1). Suçun bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde verilecek ceza bir kat artırılır (TCK 241/2).
POS kırdırma nedir?
her hangi bir firmadan, her hangi bir ürün yada hizmet almaksızın, kredi kartı ile çekim yapıp, yapılan çekim kadar nakit parayı belli bir komisyon ödeyerek alma işlemidir. ödenen komisyon bedeli işlemin yapıldığı firmaya ve yapılan işlem miktarına göre değişkenlik gösterse de genelde % 15 ila 20 arasındadır.

Tefecilikten ceza alan var mı?​

Türk Ceza Kanunu içerisinde ekonomik suçlar bölümünde düzenlenmiş bir suç tipidir. Tefecilik suçu TCK 241’de şöyle düzenlenmiştir. Madde 241- (1) Kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para veren kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Tefecilik suçu paraya çevrilir mi?
2. Senet Veya Çek Kırdırmak Suretiyle Tefecilik Suçu. Ekonomik sıkıntıda olan bireyin, senet bedel olarak daha az bir miktar ile devredilerek nakit paraya dönüştürülmesi ile suç işlenmiş sayılacaktır.
Tefeci nasıl şikayet edilir?
Tefecilik suçlarına karşı yargı mercii asliye hukuk mahkemesi olarak belirlenmiştir. Tefecilik suçu şikâyete bağlı bir suç olmadığı için, savcılık tarafından kamu davası açılarak başlatılır. Kişinin şikâyetini geri çekmesi bu nedenle davanın kapanmasına neden olmaz.
12 ay taahhütlü olan 20.000 TL’lik işlemlerde % 1,80 oranında komisyon tutarı alınmaktadır. 15.000 TL için yapılan işlemlerde ise %2,20 komisyon alınmaktadır. 10.000 TL’lik yapılan işlemlerde ise alınan komisyon tutarı % 2,70 tir. 3000 TL lik işlemlerinde komisyon % 3,10 dur.
Tefecilik suçu cezası kaç yıl?
Tefecilik Suçunun Cezası (TCK 241) Tefecilik suçunun cezası şu şekildedir: Kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para veren kişi, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşyüz günden beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır (TCK 241/1).
Tefecilik suçunun Yatarı ne kadar?
Tefecilik Suçunun Cezası (TCK 241) Kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para veren kişi, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşyüz günden beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır (TCK 241/1). Suçun bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde verilecek ceza bir kat artırılır (TCK 241/2).

Tefecilik suçunun cezası kaç yıl?​

Tefecilik suçu TCK 241’de şöyle düzenlenmiştir. Madde 241- (1) Kazanç elde etmek amacıyla başkasına ödünç para veren kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
POS cihazı kaç kesiyor?
 
Geri
Üst