- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Portföy nasıl yönetilir?
Portföy Yönetimi, müşteri portföylerinin maddi bir kazanç sağlamak üzere vekil sıfatıyla yönetilmesi işidir. Bu işlemler, aracı kuruluş ile müşteri arasında imzalanan bir portföy yönetimi sözleşmesi çerçevesinde gerçekleştirilir. Uzmanlar tarafından yürütülen portföy yönetim faaliyetleri SPK bildirisi ile düzenlenir.Portföy nedir nasıl kullanılır?
Portföy, bir yatırımcının yatırım yapmak ve kazanç sağlamak için elinde tuttuğu ve dilediği gibi tasarruf ettiği döviz, altın, tahvil, hazine bonosu, hisse senedi ve mevduat gibi yatırım araçlarının oluşturduğu toplam değeridir.Portföy Çalışması Nedir?
Portföy Çalışması Nedir? Bir yatırımcının yapacağı yatırıma göre farklı özelliklere sahip yatırım araçlarına karşılık toplam değeri oluşturma çalışmasıdır. Risk eğilimleri ve varlık değerleri çalışma sürecinde önemli etkenlerdir.
Etkin portföy nedir?
Etkin Portföyler: Etkin bir portföy, riskli varlıklardan oluşan bir portföy olup, aynı beklenen getiriye sahip tüm portföylerde en düşük varyansa sahip olunması olarak tanımlanabilir. Başka bir ifadeyle, etkin bir portföy, aynı varyansa sahip tüm portföylerde beklenen en yüksek getiri olarak tanımlanabilir.
Portföy nedir CV?
Portföy kişinin iş, daha yüksek mevki ve eğitim kurumlarına başvurularında kullanılır. Bu anlamda CV’den çok daha kapsamlıdır. Kişinin eğitiminin, çalışmalarının, yeteneklerinin, deneyimlerinin ve potansiyelinin kapsamlı bir özetidir.Kimdir portföy yönetiminin konusudur?
Portföy yönetimi portföyün oluşturulmasını, izlenmesini ve portföyle ilgili gerekli değişikliklerin yapılmasını içerir. Portföyde yer alacak varlıkların seçimi ve gerektiğinde portföyden çıkarılacak varlıkların tespiti portföy yönetiminin konusudur.Hangi hesaplama portföy riski için yapılamaz?
Aynı hesaplama portföy riski için yapılamaz, özetle portföy riski her bir varlığın riskinin ağırlıklı ortalamalarının toplamına eşit değildir. Bunun nedeni ise portföyü oluşturan varlıkların birbirleri ile olan etkileşimidir.
Aktif portföy yönetiminde alım satım kararları alınmaktadır.?
Aktif portföy yönetiminde ise portföy performansının arttırılması için çeşitli analiz yöntemleri ile alım satım kararları alınmakta ve portföy içeriğinde sıkça değişiklikler yapılmaktadır. Portföy yönetimi hizmeti bu hizmeti vermek için kurulmuş şirketler aracılığı ile alınabilir.