Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
1 kg pırasa
1 küçük uzunluk kuru soğan
1 havuç
1 kapya biber
1 silme tatlı kaşığı toz şeker
1 limon suyu
1 portakal suyu
1 Türk kahvesi fincanı esmer bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayalım.
Zerzevatları dilimleyelim.
Pırasaları yıkadıktan sonra orta büyüklükte kesimlere ayıralım.
Tenceremize soğan, havuç ve kapya biberi koyup zeytinyağı ile biraz kavuralım.
Üzerine doğradığımız pırasaları ekleyelim.
Limon ve portakal sularını tenceremize ek edip şekerini de ekleyelim.
Evvel biraz orta ateşte, daha sonra tencere ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Pırasaların pişmesine yakın bulguru ve tuzu ekleyelim.
Bu esnada biraz su denetimi yapabiliriz lakin yemeğin kendi suyu kâfi ise hiç ek su eklemeyelim.
Bulgurlar pistiyse yemeğin altını kapatabiliriz.
Tercihe nazaran ister ılık ister soğuk tüketebiliriz. Afiyet olsun.
1 kg pırasa
1 küçük uzunluk kuru soğan
1 havuç
1 kapya biber
1 silme tatlı kaşığı toz şeker
1 limon suyu
1 portakal suyu
1 Türk kahvesi fincanı esmer bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayalım.
Zerzevatları dilimleyelim.
Pırasaları yıkadıktan sonra orta büyüklükte kesimlere ayıralım.
Tenceremize soğan, havuç ve kapya biberi koyup zeytinyağı ile biraz kavuralım.
Üzerine doğradığımız pırasaları ekleyelim.
Limon ve portakal sularını tenceremize ek edip şekerini de ekleyelim.
Evvel biraz orta ateşte, daha sonra tencere ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Pırasaların pişmesine yakın bulguru ve tuzu ekleyelim.
Bu esnada biraz su denetimi yapabiliriz lakin yemeğin kendi suyu kâfi ise hiç ek su eklemeyelim.
Bulgurlar pistiyse yemeğin altını kapatabiliriz.
Tercihe nazaran ister ılık ister soğuk tüketebiliriz. Afiyet olsun.