Portakallı Zeytinyağlı Pırasa

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
1 kg pırasa
1 küçük uzunluk kuru soğan
1 havuç
1 kapya biber
1 silme tatlı kaşığı toz şeker
1 limon suyu
1 portakal suyu
1 Türk kahvesi fincanı esmer bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayalım.
Zerzevatları dilimleyelim.
Pırasaları yıkadıktan sonra orta büyüklükte kesimlere ayıralım.
Tenceremize soğan, havuç ve kapya biberi koyup zeytinyağı ile biraz kavuralım.
Üzerine doğradığımız pırasaları ekleyelim.
Limon ve portakal sularını tenceremize ek edip şekerini de ekleyelim.
Evvel biraz orta ateşte, daha sonra tencere ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Pırasaların pişmesine yakın bulguru ve tuzu ekleyelim.
Bu esnada biraz su denetimi yapabiliriz lakin yemeğin kendi suyu kâfi ise hiç ek su eklemeyelim.
Bulgurlar pistiyse yemeğin altını kapatabiliriz.
Tercihe nazaran ister ılık ister soğuk tüketebiliriz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst