AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Portakallı Tart

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Portakallı Tart Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay bardağı un
Portakal jölesi için;
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı su
5-6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket şekerli vanilya
Pasta süsü

Portakallı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
Süt ve sıvı yağı ek edip 5ekrar çırpıyoruz. 3-un, kabartma tozu ve vanilya yılda ekledikten sonra homojen bir karışım elde ediyoruz.
Tart kalıbımızı yağlayıp karışımı döküyoruz ve 180° fırında pişiriyoruz.
Jölesi için.Bütün materyalleri tencereye alıyoruz ve topaklanmaması için orta ara karıştıralım.
Ortada karıştıralım ki çok topak topak olmasın.
Kekimiz biraz soğuduktan sonra üzerine ılıyan jölemizi döküyoruz.
En son olarak üzerine pasta süsümüzü serpiyoruz.
Buzdolabına 2 saat bekletelim pastamız servise hazır afiyet olsun.
 
Geri
Üst