Portakallı Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
250 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
3 su bardağı un (ben de 2.5 oldu unun kalitesine nazaran değişebilir)
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
150 gram eritilmiş bitter çikolata (ben bir kase damla çikolata kullandım)
1 portakal kabuğu rendesi
Portakallı Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle uygun bir kapta tereyağı ile pudra şekerini kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. (normalde oda sıcaklığında tereyağı fakat ben eritip kullandım).
Sonra üzerine vanilyayı, tarçını ve portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar karıştıralım.
Ardından unu ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzdan cevizden biraz daha küçük kesimler alalım, yuvarlak biçim verelim ve elimizle yavaşça bastıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.
Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra benmari yöntemi erittiğimiz çikolataya batıralım. (yarısına kadar, ben kaşıkla yaydım).
Çikolata donmadan üzerine portakal rendesi serpelim.
Not: bu tanım hatice antep’in tanımıdır. Tanım için çok teşekkür ederim canım çok beğendim ve ben de paylaşmak istedim
Afiyet olsun
Hamuru için:
250 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
3 su bardağı un (ben de 2.5 oldu unun kalitesine nazaran değişebilir)
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
150 gram eritilmiş bitter çikolata (ben bir kase damla çikolata kullandım)
1 portakal kabuğu rendesi
Portakallı Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle uygun bir kapta tereyağı ile pudra şekerini kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. (normalde oda sıcaklığında tereyağı fakat ben eritip kullandım).
Sonra üzerine vanilyayı, tarçını ve portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar karıştıralım.
Ardından unu ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzdan cevizden biraz daha küçük kesimler alalım, yuvarlak biçim verelim ve elimizle yavaşça bastıralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.
Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra benmari yöntemi erittiğimiz çikolataya batıralım. (yarısına kadar, ben kaşıkla yaydım).
Çikolata donmadan üzerine portakal rendesi serpelim.
Not: bu tanım hatice antep’in tanımıdır. Tanım için çok teşekkür ederim canım çok beğendim ve ben de paylaşmak istedim
Afiyet olsun