AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakallı Şekerpare

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ yahut margarin
2 yumurta (1 adedinin sarısı yüzeyi için ayrılacak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Alabildiğine un (dikkatli ekleyin lütfen)
Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olacak)
Yüzeyi için:
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı kaynatmış olduğumuz şerbet
İsteğe bağlı olarak fındık yahut badem
Şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Çeyrek limon

Portakallı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti için su, şeker, yarım çay bardağı portakal suyu ve çeyrek limon dilimini tencereye alıp kaynatın 15 dk kaynatıp soğumaya alın.
Hamuru için un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın.
Kulak göğsü kıvamında hamuru hazırlayın.
Yuvarlak ya da benim yaptığım üzere oval formlar verip evvelce ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından aldığımız şekerparelere birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün.
Şerbeti yeterlice çekene kadar bekleyin.
Süslemek için isteğe bağlı fıstık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst