Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 adet kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
Şerbet için
3 su bardağı su
3 bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları şeker ile çırpıyoruz.
Sırayla tüm materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
170 derece fırında alt üst kızartıyoruz.
Şerbet için tencereye su, şeker ilave edip kaynatıyoruz.
Kaynayan şerbete portakal suyunu ek edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
Soğuyan dilimlenmiş revaninin üzerine sıcak şerbeti döküyoruz.
2 saat dinlendikten sonra servise hazır şimdiden afiyet olsun.
Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 adet kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
Şerbet için
3 su bardağı su
3 bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları şeker ile çırpıyoruz.
Sırayla tüm materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
170 derece fırında alt üst kızartıyoruz.
Şerbet için tencereye su, şeker ilave edip kaynatıyoruz.
Kaynayan şerbete portakal suyunu ek edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
Soğuyan dilimlenmiş revaninin üzerine sıcak şerbeti döküyoruz.
2 saat dinlendikten sonra servise hazır şimdiden afiyet olsun.
Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı