- Konu Yazar
- #1
Portakallı Pelte Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı portakal suyu (hazır kullandım)
1 adet portakal
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Portakallı Pelte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakal suyunu ve nişastayı bir tencereye alıp nişasta topak topak kalmayana kadar karıştıralım.
Sonra şekeri ekleyip ocağın altını yakalım ve şeker eriyince minik minik doğradığınız portakalı ek edelim.
Kaynayana kadar karıştıralım, birkaç dakika kaynadıktan sonra kaselere alıp soğumaya bırakalım. Afiyet olsun
Portakallı Pelte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı portakal suyu (hazır kullandım)
1 adet portakal
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Portakallı Pelte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakal suyunu ve nişastayı bir tencereye alıp nişasta topak topak kalmayana kadar karıştıralım.
Sonra şekeri ekleyip ocağın altını yakalım ve şeker eriyince minik minik doğradığınız portakalı ek edelim.
Kaynayana kadar karıştıralım, birkaç dakika kaynadıktan sonra kaselere alıp soğumaya bırakalım. Afiyet olsun
Portakallı Pelte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı