AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakalli pekin ordegi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Portakallı pekin ördeği ne demek?​

Hemen belirtelim, Pekin’de portakallı ördek diye bir yemek yok; ördek var ama portakallı değil. “Geleneksel Pekin Ördeği” ismi ile ünlenmiş. Pekin Ördeği kentteki bazı restoranların menülerinde mevcut ama ünlü bir Pekin Ördeği restoranında yenmesi tavsiye ediliyor.

Ördeğin yanına ne gider?​

Muhteşem lezzetiyle fırında patates püresi ve havuçlu pilavı yemeğinizin yanında sunabilirsiniz. Kereviz salatası, köz salata, Gavurdağı salatası gibi salata çeşitleriyle sofranızı zenginleştirmeniz mümkün.
Portakallı ördek ne demek?
Portakallı ördek, dilimler pişirilip üzerine hazırlanan nişastalı portakal sos dökülerek servis edildiği gibi bizim yaptığımız gibi bütün ördek soslanarak dışı çıtır içi lokum gibi portakallı ördekte hazırlanır.

Portakallı pekin ördeği tadı nasıl?​

tavuk ile karşılaştırınca aktif uçucu bir hayvan olduğundan oldukça fazla kıkırdak ve kemiği var ve butları etsiz, ki yerken bu durumu akılda tutmak lazım. tavuk ve hindi ile karşılaştırınca, ayrı ama çok da farklı olmayan yumuşak bir tadı var; bu açıdan bir bıldırcın kadar orjinal değil ama sanki kuzu ya da oğlak eti …

Yaban ördeği nasıl yapılır?​

Tereyağını tencerede ısıtıp pirinci ve bulguru kavurun. Haşlama suyundan üzerini geçecek kadar ilave edip lapa kıvamında pişirin. Suyunu tamamen çekmeden hemen önce üzerine parçalara ayrılmış ördek etini yerleştirin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Ördek neden Portakallı yapılır?
daha cok portakal kabuklari serpistirilir. kabugun icinde, meyvenin icinde bulundugundan daha cok tat ve vitamin oldugu icin, portakalli ordek kabuklarla yapildigi zaman daha bir guzel olur. ancak cok pahali oldugu icin, yilda bir, veya iki defa yemek en mantiklisidir.
Bütün halde yumuşayana kadar haşlanan ördek bal, portakal ve soya sosuyla hazırlanmış özel bir sosla buluşturulur. Fırında dışı çıtır çıtır olana kadar pişer. Yanındaki garnitürlere doyamazsınız. Pişen ördeğin tepside kalan sosu servis sırasında ördeğin üstüne gezdirilir.
Güçlü ama dengeli, acı-tatlı-ekşi bir lezzet. Kaçırmayın. Ördek önce açık havada şişirilip, sonra bal ve sirke ve soya sosla glaze edilip kurutuluyor. Kururken damlayan yağları bir kapta toplanıyor.
 
Geri
Üst