Portakallı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
Keki ıslatmak için ;
1 su bardağı süt
Muhallebisi için;
3.5 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kremşanti
Üzeri için ;
2.5 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra başka gereçleri de katıp karıştırıyoruz.
Yağlanmış diktörtgen borcama döküyoruz.
180°derecede ısıtılmış fırında 25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Fırından alıp birinci sıcağı çıkınca 1 bardak sütü üzerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz .
Muhallebi için tencereye süt ,şeker, nişasta ve unu alıp yeterlice çırpıyoruz.
Ocağa alıp orta ateşte yoğunlaşıp göz göz olana dek pişiriyoruz.
Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını da katıp karıştırıyoruz.
5 dakika bekleyip kremşantiyi de katıp beş dakika çırpıyoruz.
Soğumuş olan kekin üzerine döküp düzeltiyoruz .
Üzeri için portakal suyu şeker ve nişastayı küçük bir tencere de karıştırıp ocağa alıyoruz, yoğunlaşıp kıvam alınca bir iki taşım kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz .
Birinci sıcağı çıkınca muhallebinin üzerine gezdirip düzeltiyoruz .
4-5 saat beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Portakallı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
Keki ıslatmak için ;
1 su bardağı süt
Muhallebisi için;
3.5 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kremşanti
Üzeri için ;
2.5 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra başka gereçleri de katıp karıştırıyoruz.
Yağlanmış diktörtgen borcama döküyoruz.
180°derecede ısıtılmış fırında 25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Fırından alıp birinci sıcağı çıkınca 1 bardak sütü üzerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz .
Muhallebi için tencereye süt ,şeker, nişasta ve unu alıp yeterlice çırpıyoruz.
Ocağa alıp orta ateşte yoğunlaşıp göz göz olana dek pişiriyoruz.
Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını da katıp karıştırıyoruz.
5 dakika bekleyip kremşantiyi de katıp beş dakika çırpıyoruz.
Soğumuş olan kekin üzerine döküp düzeltiyoruz .
Üzeri için portakal suyu şeker ve nişastayı küçük bir tencere de karıştırıp ocağa alıyoruz, yoğunlaşıp kıvam alınca bir iki taşım kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz .
Birinci sıcağı çıkınca muhallebinin üzerine gezdirip düzeltiyoruz .
4-5 saat beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Portakallı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı