AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Portakallı Muhallebili Tart Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilin
Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Portakallı jölesi için;
1 su bardağı portakal suyu(süzülecek)
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için;
Portakal dilimi ve hindistan cevizi

Portakallı Muhallebili Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker beyaz olana kadar çırpılır.
Süt, sıvı yağ ve portakal rendesi ek edilerek çırpmaya devam edilir.
Un, kabartma tozu ve vanilin elenerek eklenir.
Yağlanıp unlanan tart kalıbına dökülür.
175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.
Muhallebisi için tereyağ ve vanilin hariç başka materyaller ocakta kaynayana kadar pişirilir tereyağ ve vanilin eklenip ocağın altı kapatılır.
Jöle için tüm gereçler pişirilir.
Tart kalıbından çıkarılan keke muhallebi dökülür. Soğuduktan sonra jölesi dökülerek süslenir.
Portakallı Muhallebili Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst