AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu ve vanilin
1 su bardağı un
Şerbeti için;
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri için;
Kremşanti
Portakal dilimleri

Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kek hamuru için; yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Ardından başka gereçleri ekleyip, çırpın kalıbınızı yağlayıp, kek hamurunu dökün.
180 derece fırında pişirin.
Kek piştikten sonra şerbeti döküyoruz, kek sıcak, şerbet soğuk olacak.
Son olarak soğuyan şerbetli kekin üzerine kremşanti ek ediyoruz.
Dilimlediğimiz revaniyi portakal dilimleriyle süslüyoruz. Afiyet olsun Sormak istediğiniz soru varsa yorum kısmından sorabilirsiniz
Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst