Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı ( margarin de olur)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kontrollü ekleyeceğiz)
İç Dolgusu İçin;
1 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kadar fındık içi
1 yumurtanın beyazı
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
Yarım çay bardağı kadar portakalın suyu
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı,yumurtayı, pudra şekerini alıp uygunca karıştırın.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve unu da denetimli bir halde ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
Öbür tarafta iç gerecini hazırlayalım. Uygun bir kasede hindistan cevizini,damla çikolatayı,şekeri, portakalın kabuğunun rendesini ve suyunu, fındık içini ve yumurta beyazını güzelce karıştıralım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
Elinizle yada merdaneyle açıp gereğince harçtan koyup istediğiniz biçimde kapatın.
Evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çokça pudra şekeri serpin. Afiyet olsun
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı ( margarin de olur)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kontrollü ekleyeceğiz)
İç Dolgusu İçin;
1 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kadar fındık içi
1 yumurtanın beyazı
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
Yarım çay bardağı kadar portakalın suyu
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı,yumurtayı, pudra şekerini alıp uygunca karıştırın.
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve unu da denetimli bir halde ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapalım.
Öbür tarafta iç gerecini hazırlayalım. Uygun bir kasede hindistan cevizini,damla çikolatayı,şekeri, portakalın kabuğunun rendesini ve suyunu, fındık içini ve yumurta beyazını güzelce karıştıralım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
Elinizle yada merdaneyle açıp gereğince harçtan koyup istediğiniz biçimde kapatın.
Evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çokça pudra şekeri serpin. Afiyet olsun
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı