Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 ,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 portakal (suyu ve kabuğunun rendesi)
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 ,5 su bardağı un (siz denetimli koyun)
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyallerimizi kabımıza koyup karıştırıyoruz.
Elimize yapışan cıvık bir hamur olacak.
Ben elimle ölçüsüz alıp tepsiye koydum, siz dilerseniz sıkma torbası kullanabilirsiniz (zaten pişip yayılacağı ve kendi halini alacağı için çok da düzgün koymak gerekmiyor. ).
En son elimi ıslatıp üzerlerini şöyle bir düzelttim ve üstlerine ceviz koydum.
Şimdi 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz, (siz denetimli pişirin, çok fazla pişmesin). Kurabiyelerimiz servise hazırdır. Afiyet, bal, şifa olsun
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 ,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 portakal (suyu ve kabuğunun rendesi)
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 ,5 su bardağı un (siz denetimli koyun)
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyallerimizi kabımıza koyup karıştırıyoruz.
Elimize yapışan cıvık bir hamur olacak.
Ben elimle ölçüsüz alıp tepsiye koydum, siz dilerseniz sıkma torbası kullanabilirsiniz (zaten pişip yayılacağı ve kendi halini alacağı için çok da düzgün koymak gerekmiyor. ).
En son elimi ıslatıp üzerlerini şöyle bir düzelttim ve üstlerine ceviz koydum.
Şimdi 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz, (siz denetimli pişirin, çok fazla pişmesin). Kurabiyelerimiz servise hazırdır. Afiyet, bal, şifa olsun
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı