Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
2 tane rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket kabartma tozu
7-8 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta akı
İri kıyılmış ceviz yahut toz şeker
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba oda ısısındaki margarin,yumurta sarısı,rendelenmiş portakal kabuğu,portakal suyu,şeker ve sıvı yağ alınır bir hoş yoğurulur.
En son kabartma tozu ve un (kontrollü) ek edilir.
Kıvamı olağan kurabiye hamurlarına nazaran biraz daha yumuşak olmalı.
Normal kurabiye hamurundan biraz büyük bezeler alınır,avuç içinde yuvarlanır.
Önce ayrılan yumurta akına,sonrada toz şekere daha sonrada cevize bulayabilirsiniz.
Bu formda hamurlar hazırlanır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kadar pişirilir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun….
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
2 tane rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket kabartma tozu
7-8 su bardağı un
Üzeri için;
1 adet yumurta akı
İri kıyılmış ceviz yahut toz şeker
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba oda ısısındaki margarin,yumurta sarısı,rendelenmiş portakal kabuğu,portakal suyu,şeker ve sıvı yağ alınır bir hoş yoğurulur.
En son kabartma tozu ve un (kontrollü) ek edilir.
Kıvamı olağan kurabiye hamurlarına nazaran biraz daha yumuşak olmalı.
Normal kurabiye hamurundan biraz büyük bezeler alınır,avuç içinde yuvarlanır.
Önce ayrılan yumurta akına,sonrada toz şekere daha sonrada cevize bulayabilirsiniz.
Bu formda hamurlar hazırlanır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kadar pişirilir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun….
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı