Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 (yarım) portakal suyu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini bir kaba alıyoruz ve çırpıyoruz.
Daha sonra yoğurt ,yağ, portakal suyu ek edip karıştırıyoruz.
Son olarak kabartma tozu ekliyoruz ve yavaş yavaş un ek ederek hamuru yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 (yarım) portakal suyu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini bir kaba alıyoruz ve çırpıyoruz.
Daha sonra yoğurt ,yağ, portakal suyu ek edip karıştırıyoruz.
Son olarak kabartma tozu ekliyoruz ve yavaş yavaş un ek ederek hamuru yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı