Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
3 yumurta (1 adedinin sarısı üstüne sürülecek)
1 çay bardağı eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı şeker
Portakallı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Oda sıcaklığında olan yumurtalar, eritilmiş margarin, sıvı yağ ve şeker geniş bir kapta güzelce karıştırılır.
Akabinde öteki sıvı olan gereçler de ek edilir.
Sonra kalan materyalleri de ek edip ele yapışan bir hamur elde edilir.
Toplam un ölçüsü yaklaşık 9-10 çay bardağı kadar oluyor.
Hamurdan minik mandalina büyüklüğünde bezeler alıp olduğu üzere tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve toz şeker serpilip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
3 yumurta (1 adedinin sarısı üstüne sürülecek)
1 çay bardağı eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı şeker
Portakallı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Oda sıcaklığında olan yumurtalar, eritilmiş margarin, sıvı yağ ve şeker geniş bir kapta güzelce karıştırılır.
Akabinde öteki sıvı olan gereçler de ek edilir.
Sonra kalan materyalleri de ek edip ele yapışan bir hamur elde edilir.
Toplam un ölçüsü yaklaşık 9-10 çay bardağı kadar oluyor.
Hamurdan minik mandalina büyüklüğünde bezeler alıp olduğu üzere tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve toz şeker serpilip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.