AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Portakalli Kümbet Tatlı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Portakalli Kümbet Tatlı Tanımı İçin Gereçler

Beyaz Kısmı İçin
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
Portakallı Kısmı İçin
3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta

Portakalli Kümbet Tatlı Tanımı Yapılışı

Beyaz kısım için ve portakallı kısım için gerekli gereçler tencereye alınır ve tıpkı anda ocağa konularak karıştırılır.
Kaynayıp yoğunlaşmaya başlayınca ocaktan alınarak kase halinde evvelden su ile içi ıslatılan cam kaba sırasıyla dökülür.
Oda sıcaklığına gelene kadar bekletir ve daha sonra üstüne streç sinema kapatılarak buz dolabında bir gece dinlendirilir.
Sonraki gün düz bir kaba aksi çevrilerek çıkarılır ve üstü süslenerek servis edilir.
 
Geri
Üst