Portakallı Kıyır Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Portakallı Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
3 fincan şeker
3 fincan sıvı yağ
1 fincan yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 portakal rendesi ve suyu
Alabildiği kadar un
Üzerine;
Yumurta akı
Şeker

Portakallı Kıyır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtanın sarısı ile şeker çırpılır daha sonra içerisine sırayla sıvı malzemeler eklenir portakal suyu ve rendesi eklenir. Un kabartma tozu ve vanilya son olarak koyulur ve hafif ele yapışan bir hamur elde edilir güzelce yoğurulur.
Hamuru ne kadar çok yoğurursak hamur bi o kadar lezzetli ve kıyır kıyır olacaktır önemli olan burada hamuru güzelce toparlamaktır.
Tepsimizi yağlıyoruz veya yağlı kağıt koyuyoruz kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde kopartıp önce yumurta akına daha sonra şekere batıyoruz dilerseniz ceviz fındık veya daha farklı süslemelerle yapabiliriz ben bu tarifte şeker kullandım.
Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 15 dakika pişirdim unutmayalım ki her fırının pişirme suresi farklıdır kendi fırınlarınıza göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz. Miss gibi mutfağı saran portakallı kurabiyelerimiz hazır
Püf noktası:

1-Kıyır kıyır olması için mutlaka karbonat kullanıyoruz karbonat kurabiyeye dışı kıtır içi yumuşak ağızda dağılan tat veriyor.

2-Hafif ele yapışan bir hamur yapmazsak kurabiyelerimiz sert olacaktır mutlaka ele yapışan bir hamur olmalı.

3-Şekil verirken zorlanırsanız bir kaba sıvı yağ koyup hamura şekil verirken elimize az miktarda sıvı yağ aldık mı şekil vermek daha kolay oluyor. Haydi hanımlar buyurun tarifime. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun Mutfağınızı mis gibi saran o portakal kokusuyla bu kurabiyeleri yemeye doyamayacaksınız.

Portakallı Kıyır Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst