AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Portakallı Kısır

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Portakallı Kısır Tanımı İçin Gereçler
İnce bulgur (Mesela 4 kişi isek 4 çay bardağı gibi)
Bulguru ıslamak için sıcak su
2 adet domates
2 adet salatalık
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
3-4 kısım yeşil soğan
2 adet portakal suyu
Nar ekşisi
Tuz
Limon
Kuru soğan
Salça
Yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kuru nane

Portakallı Kısır Tanımı Yapılışı

Birinci olarak tüm yeşillikleri olağan form de kabımızın içine doğruyoruz ben domatesi başka yeşillikleri başka yapıyorum kısır ovarken ezilmesin diye.
Sonra tavaya doğradığımız soğanımızı, yağımızı, salçamızı ekliyoruz ve baharatlarımızı kavrulunca ekliyoruz.
Sonra derin bir kaba kişi sayısı kadar çay bardağı ile ölçtüğümüz bulguru koyuyoruz ben dört kişi olunca 4 çay bardağı bulgur koydum kaynar sıcak suyla ıslatıp dinlendiriyoruz.
Dinlenen bulgura sıktığımız portakal suyumuz ekliyoruz.Ve yoğuruyoruz özleşince salçalı yağımızı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
Tuzunu ekşisini ayarlıyoruz nar ekşisi dahil ve yeterlice yoğurduktan sonra yeşilliğimizi döküp yoğuruyoruz özeleştiriyoruz.
Domatesi de ekledikten sonra parmak uçları ile karıştırıyoruz hamur üzere olmasın diye. Eveetttt kısırımız hazır deneyin portal suyu ile kısırı lezzetli oluyor afiyet olsun
 
Geri
Üst