Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
1 adet kereviz
1 adet büyük uzunluk patates
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 su bardağı portakal suyu
1 adet limon suyu
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küp şeker
1 yemek kaşığı un
Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kerevizi kalın bir biçim soyalım ve küp küp doğrayalım.
Daha sonra limonlu suda öbür materyallerimizi hazırlayana kadar kerevizlerimizi bekletelim kararmaması için.
2 adet havucumuzumu küp küp doğruyoruz bir tane havucumuzu rendeliyoruz.
Daha sonra patatesimizi küp küp doğrayıp soğanla birlikte rendelenmiş havuçla yağla birlikte soteliyoruz.
Havucun rengi çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Sırasıyla havucu küp küp doğradığımız kerevizi de ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz çabucak akebinde unumuzuda ekleyerek tuzunu portakal suyunu ve limon suyunu denetimli bir formda suyunuda ek ederek kaynayınca altını kısıyoruz.
Kerevizin yaprakları olmadığı için maydanoz ekledim siz damak zevkinize nazaran eklemeyedebilirsiniz.
Çok lezzetli ve pratik bir tanımdır afiyet olsun.
Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet kereviz
1 adet büyük uzunluk patates
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 su bardağı portakal suyu
1 adet limon suyu
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küp şeker
1 yemek kaşığı un
Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kerevizi kalın bir biçim soyalım ve küp küp doğrayalım.
Daha sonra limonlu suda öbür materyallerimizi hazırlayana kadar kerevizlerimizi bekletelim kararmaması için.
2 adet havucumuzumu küp küp doğruyoruz bir tane havucumuzu rendeliyoruz.
Daha sonra patatesimizi küp küp doğrayıp soğanla birlikte rendelenmiş havuçla yağla birlikte soteliyoruz.
Havucun rengi çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Sırasıyla havucu küp küp doğradığımız kerevizi de ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz çabucak akebinde unumuzuda ekleyerek tuzunu portakal suyunu ve limon suyunu denetimli bir formda suyunuda ek ederek kaynayınca altını kısıyoruz.
Kerevizin yaprakları olmadığı için maydanoz ekledim siz damak zevkinize nazaran eklemeyedebilirsiniz.
Çok lezzetli ve pratik bir tanımdır afiyet olsun.
Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı