Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
2 orta boy kereviz (saplarını da kullanacağız)
2 patates
2 kuru soğan
2 havuç
1 su bardağı portakal suyu
7-8 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 kesme şeker
Yarım limon suyu
Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları patatesleri ve kerevizi küp küp doğarayalım. Havuçları da doğrayalım.
Kerevizler limonlu suyun içerisinde beklesin. Soğan ve havucu yağda kavuralım.
Soğanlar pembeleşince patatesi ilave edelim biraz daha kavurduktan sonra kerevizi ekleyelim yine biraz daha kavuralım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
Portakal suyumuzu da ilave edelim. Tuzunu, şekerini ve limon suyunu ekleyip ister sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Üzerine dereotu serperek servis ederseniz daha şık gözükecektir. Afiyet olsun
Portakallı Kereviz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 orta boy kereviz (saplarını da kullanacağız)
2 patates
2 kuru soğan
2 havuç
1 su bardağı portakal suyu
7-8 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 kesme şeker
Yarım limon suyu
Portakallı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları patatesleri ve kerevizi küp küp doğarayalım. Havuçları da doğrayalım.
Kerevizler limonlu suyun içerisinde beklesin. Soğan ve havucu yağda kavuralım.
Soğanlar pembeleşince patatesi ilave edelim biraz daha kavurduktan sonra kerevizi ekleyelim yine biraz daha kavuralım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
Portakal suyumuzu da ilave edelim. Tuzunu, şekerini ve limon suyunu ekleyip ister sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Üzerine dereotu serperek servis ederseniz daha şık gözükecektir. Afiyet olsun
Portakallı Kereviz Tarifi Fotoğraflı Yapılışı