SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Portakallı Kereviz (Zeytinyağlılardan) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kereviz
2 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
2 su bardağı su
Portakallı Kereviz (Zeytinyağlılardan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanları küp küp doğrayalım, zeytinyağında güzelce soteleyelim.
Ardından küp küp doğradığımız havuçlarımızı tencere ek edip, soteleyelim.
Daha sonra küp doğranmış kerevizleri tencereye alalım patatesleri de ek edelim.
Yarım limonun suyunu sıkalım bir bardak portakal suyu 2 adet küp şekeri ilave edelim.
Ardından 2 su bardağı sıcak su eği yaparak tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Sıcak yada soğuk servis edilir.
Portakallı Kereviz (Zeytinyağlılardan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kereviz
2 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
2 su bardağı su
Portakallı Kereviz (Zeytinyağlılardan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanları küp küp doğrayalım, zeytinyağında güzelce soteleyelim.
Ardından küp küp doğradığımız havuçlarımızı tencere ek edip, soteleyelim.
Daha sonra küp doğranmış kerevizleri tencereye alalım patatesleri de ek edelim.
Yarım limonun suyunu sıkalım bir bardak portakal suyu 2 adet küp şekeri ilave edelim.
Ardından 2 su bardağı sıcak su eği yaparak tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Sıcak yada soğuk servis edilir.
Portakallı Kereviz (Zeytinyağlılardan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı