AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakallı Kereviz Yemeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
2 orta uzunluk kereviz
1 adet patates
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet küp şeker yada 1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Arzuya göre istenirse yarım çay bardağıda sıvı yağ
3 adet portakal
1 adet limon
Tuz

Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yapılışı: kerevizleri soyup limonlu suda bekletiyoruz kararmaması için.
Patateside birebir şekilde soyup, tıpkı suda bekletiyoruz, kerevizin yeşil yapraklarından taze olanlardan bir kaç tanede yıkıyoruz.
İlk önce bir sıra kereviz ve patatesleri halka halka doğrayıp sırasıyla diziyoruz, tencereye yapraklarınıda doğrayıp, ortalarına serpiştiriyoruz.
Havuçları soğanları herbirinden üstüste diziyoruz portakalları ve limonu sıkıyoruz sularını üzerlerine gezdiriyoruz3-4 tane kesme şekeri ve tuzunu serpiyoruz.
Zeytinyağı ve sıvı yağıda gezdirip, pişirmeye bırakıyoruz yarım saate yakın kısık ateşte pişiriyoruz.
Servis tabağına alıp soğuk servis yapıyoruz afiyet olsun canlar
Portakallı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst