AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakallı Kemalpaşa Tatlısı (Çok Pratik)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı Kemalpaşa Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket hazır kemalpaşa (140 gram )
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 tane portakal suyu
1 tane portakal rendesi
Üzeri için;
Kaymak ya da 1 poşet krem şanti ve yarım çay bardağı süt
Antep fıstığı ya da ceviz

Portakallı Kemalpaşa Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, şeker, portakal suyu ve portakal rendesini tencereye alalım. Ocağın altını açalım.
Kaynadığında kemalpaşaları şerbete koyalım.
Ocağın altını en kısığa alalım.
Arada tahta kaşıkla aksi çevirelim.
Yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Tatlımızı denetim edelim şerbeti çektiyse ocağın altını kapatalım.
Tatlıyı soğuması için tabağa alalım.
Üzeri için şantiyi sütle çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
Soğuyan tatlımızın üzerine sıkma torbasıyla ek edelim.
Ceviz ya da antep fıstığı ile süsleyelim. Afiyet olsun
Portakallı Kemalpaşa Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst