Portakallı Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakal rendesi
1 adet vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağından birazcık fazla un

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Kış mevsimine çok yakışacak bir tarifle burdayım kokusu tadı bi mükemmel hadi artık tarife geçelim.
Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım krema kıvamına geldikten sonra süt sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip tekrar çırpalım.
Un, vanilya, kabartma tozu ve portakal kabuğunu da ekleyip mikser ile 1 dk çırpıp yağlanmış kek kalıbına boşaltalım.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir halde pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra servis tabağına aksi çevirip kekimizi kalıptan çıkaralım.
Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Not :ben her vakit kek kalıbımı margarin ile yağlayıp buzlukta bekletiyorum kek harcını hazırlayana kadar kâfi oluyor
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst