Portakallı Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Portakallı Kek Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
Yarım su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakalın kabuğu
Yarım çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin )

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım.
Akabinde sıvı yağ, süt, portakal suyunu ekleyelim karıştıralım.
Portakal kabuğu ,damla çikolata ,kabartma tozu ,vanilya ve unu ekledikten sonra son defa daha karıştırın.
Margarinle yağladığımız kalıbı biraz un serpip kek harcını dökelim evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Pişen kekin soğumasını bekliyoruz daha rahat çıkması için soğuyan kekin üzerine tercihe nazaran pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst