Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta (oda ısısında)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet portakal kabukları ve suları
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı un
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz .
Sıvı yağı ,yoğurtu ve portakalların kabuğunu ve suyunu ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
Unu ,kabartma tozu, vanilini ekleyip bu etapta saputula ile karıştırıp tereyağı ile yağladığımız kek kalıbımıza dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirdikten sonra fırını 160 dereceye getirip 40 kadar denetimli bir halde pişiriyoruz.
Mutfağımıza yayılan mis portakal kokusuyla kekimiz hazır afiyet olsun
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta (oda ısısında)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet portakal kabukları ve suları
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı un
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz .
Sıvı yağı ,yoğurtu ve portakalların kabuğunu ve suyunu ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
Unu ,kabartma tozu, vanilini ekleyip bu etapta saputula ile karıştırıp tereyağı ile yağladığımız kek kalıbımıza dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirdikten sonra fırını 160 dereceye getirip 40 kadar denetimli bir halde pişiriyoruz.
Mutfağımıza yayılan mis portakal kokusuyla kekimiz hazır afiyet olsun
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı