- Konu Yazar
- #1
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı sür
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 adet portakal kabuğu
1 adet portakal suyu
1,5 tatlı kaşığı zerdeçal
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için;
Pudra şekeri
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çırpma kabımıza 3 adet yumurtayı ve şekeri alalım mikserle kopuk kopuk olana kadar çırpalım sıvı yağ ve şekeri ekleyelim tekrar çırpalım.
Bir adet portakal kabuğunu ve suyunu da ekleyelim unumuzu ve kabartma tozumuzu, vanilya ve zerdeçalı da ekleyelim tekrar çırpalım.
Kek kalıbımızı yağlayalım yağladığımız kalıbımıza kek harcımızı dökelim 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
Pişen kekimizi kalıbımızdan çıkaralım soğuyunca pudra şekeri serpelim deneyeceklere afiyet olsun.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı sür
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 adet portakal kabuğu
1 adet portakal suyu
1,5 tatlı kaşığı zerdeçal
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için;
Pudra şekeri
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çırpma kabımıza 3 adet yumurtayı ve şekeri alalım mikserle kopuk kopuk olana kadar çırpalım sıvı yağ ve şekeri ekleyelim tekrar çırpalım.
Bir adet portakal kabuğunu ve suyunu da ekleyelim unumuzu ve kabartma tozumuzu, vanilya ve zerdeçalı da ekleyelim tekrar çırpalım.
Kek kalıbımızı yağlayalım yağladığımız kalıbımıza kek harcımızı dökelim 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
Pişen kekimizi kalıbımızdan çıkaralım soğuyunca pudra şekeri serpelim deneyeceklere afiyet olsun.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı