- Konu Yazar
- #1
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 yumurta
1,5 bardak toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
Kabartma tozu
Vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurtayla toz şekeri mikserle çırpalım.
Daha sonra sütü, sıvı yağı ve öteki gereçleri sırasıyla ekleyip çırpalım.
1 portakal kabuğunu rendeleyip daha sonra suyunu sıkalım.
Unu azar azar ek edip çırpalım.
Kek kıvamına geldikten sonra kalıbımıza sıvı yağ sürüp sonra kek harcını dökelim.
Kekimizi 170 derecede pişirelim afiyet olsun
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 yumurta
1,5 bardak toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
Kabartma tozu
Vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurtayla toz şekeri mikserle çırpalım.
Daha sonra sütü, sıvı yağı ve öteki gereçleri sırasıyla ekleyip çırpalım.
1 portakal kabuğunu rendeleyip daha sonra suyunu sıkalım.
Unu azar azar ek edip çırpalım.
Kek kıvamına geldikten sonra kalıbımıza sıvı yağ sürüp sonra kek harcını dökelim.
Kekimizi 170 derecede pişirelim afiyet olsun
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı