SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Portakallı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet kabak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
Tuz
Karabiber
1,5 su bardağı portakal suyu (yaklaşık 3 portakal)
2 yemek kaşığı iri bulgur
4-5 dal dereotu
Portakallı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan zeytinyağında sarımsaklar ve piyaz ya da yemeklik doğranan soğan kavrulur.
Halka halka doğradığımız kabaklar eklenir.
Daha sonra tuz, karabiber, portakal suyu, limon ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
Üzerine 2 yemek kaşığı bulgur serpip karıştırmadan kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Pişen yemek dereotu serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Portakallı Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet kabak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
Tuz
Karabiber
1,5 su bardağı portakal suyu (yaklaşık 3 portakal)
2 yemek kaşığı iri bulgur
4-5 dal dereotu
Portakallı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye alınan zeytinyağında sarımsaklar ve piyaz ya da yemeklik doğranan soğan kavrulur.
Halka halka doğradığımız kabaklar eklenir.
Daha sonra tuz, karabiber, portakal suyu, limon ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
Üzerine 2 yemek kaşığı bulgur serpip karıştırmadan kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Pişen yemek dereotu serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Portakallı Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı