AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Portakallı Islak Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için
1 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için
100 gram tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı +1 yemek kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi
Ve ekstra ben suyunu sıkınca içindeki parçacıkları da atmadım ekledim

Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk şerbet yapılır ve soğumaya bırakılır.
Kurabiye hamuru tereyağ şeker sıvı yağ haşhaş yumurta kabartma tozu vanilya portakal kabuğu ve içi biçiminde klasik bi halde eklenir.
Un denetimli eklenir.
Yumuşak bir kıvamda olmalıdır.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika denetimli pişirilir.
Çıkarıldıktan sonra ılımaya bırakılır ve daha sonra portakallı şerbete süratli hızlı batırılıp çıkartılar.
Hepsi bu kadar bayılıcaksınız çabucak deneyin afiyet olsun
Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst