Portakallı Islak Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
Un 3,5 su bardağı (Kontrollü)
Şerbeti için;
2 tane portakal suyu
1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
1 tane portakal
Kabuğu rendesi

Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için; uygun bir kaba portakal suyunu ve şekeri dökelim, ocağın üstüne alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca 3-4 dk daha sonra soğuması için kenara alalım.
Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç diğer bütün materyalleri bir kaba alalım ve karıştıralım.
Daha sonra un ve kabartma tozunuda ek edin ve yoğurma işlemine geçelim.
Cevizden biraz büyük hamur koparıp, yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar kontrollü pişirin.
İlk sıcağı çıkan kurabiyeleri şerbetle buluşturun. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyin. Şerbeti çekmesi için 3-4 saat bekletin. Afiyet olsun
Not: Kullandığım bardak ölçüsü Su bardağı 200 ml. Çay bardağı 100 ml.

Portakallı Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst