AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Portakallı Islak Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakal kabuğu(beyaz kısımları rendelenmesin)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Islatmak için ;
1 su bardağı portakal suyu
1 -2 yemek kaşığı toz şeker

Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar en az 5-6 dk çırpılır.
Kalan sıvı materyaller karışıma eklendikten sonra elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Yağlanmış kalıba kek harcı döküldükten sonra 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Farklı fırınlara nazaran mühlet değişebilir denetimli pişiriniz.
Pişen kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.
Tekrar kalıba alınıp üzerine kürdan yardımıyla delikler açılır.
Şekerli portakal suyu karşımı keke dökülür.
Servis tabağına alınan keki dilediğiniz üzere süsleyebilir yada sade bırakabilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst