AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakallı İrmik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Portakallı jöle için;
2 su bardağı (400ml) portakal suyu (ben taze sıktım)
Yarım su bardağı (100ml) toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
İrmik tatlısı için;
5 su bardağı (1 litre) süt
1 su bardağı (200ml) şeker
1 su bardağı (200ml) irmik
1 paket vanilya

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı

Öncelikle jöle için portakal suyu, şeker ve nişasta bir tencerede güzelce çırpılıp yoğunlaşana kadar ocakta pişirilir.
Tatlımızı koyacağımız kap su ile ıslatılır ve jöle içine eşit biçimde dökülür. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.
İrmikli tatlı için süt, irmik ve şeker tencereye koyulup güzelce çırpılır ve ocağa alınır.
Topaklanmaması için daima karıştırılır. Kıvam almaya başlayınca vanilya eklenir. 5 dakika daha karıştırılarak pişirilir.
Gereğince soğuyan jölenin üzerine irmikli tatlı dökülür ve eşit halde yayılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.
En az 3 saat dolapta dinlendikten sonra kalıptan çıkartılır.
İmali kolay hem de hafif ve lezzetli bir tatlı. Farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Püf noktası topaklanma olmaması için daima çırparak pişirmek ve rahat çıkması için kalıbı ıslatmak. Afiyet olsun
 
Geri
Üst