AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakallı İrmik Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Portakal sosu için;
3 yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu
Muhallebi için;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
5 su bardağı süt (1 litre)
1 paket vanilya

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakal sosu için; portakal suyunu, toz şekeri ve nişastayı orta ateşte kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
Daha sonra hiç vakit kaybetmeden kek kalıbımızı su ile çalkalayıp ıslattıktan sonra sosumuzu kalıba döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra muhallebisi için süt, irmik ve şekeri tencereye alıyoruz, sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.
Kaynayan muhallebiye vanilya ilave ediyoruz.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra,soğuyan sosumuzun üzerine döküyoruz.
Buzdolabında 2 saat bekletiyoruz.
Tatlımız servise hazır.
Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst