AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakallı İrmik Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

İrmikli muhallebi için;
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
9 yemek kaşığı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
Vanilya
Portakal sosu için;
2 tane portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ben tatlımı tart kalıbında yaptım lakin siz dilerseniz borcunda yapıp dilimleyecek servis edebilirsiniz.
İrmikli muhallebi için; vanilya hariç tüm gereçler karıştıra karıştıra pişirilir.
Piştikten sonra vanilya ek edilerek ıslanmış tart kalıbına dökülür (Islatıldığında çok rahat çıkıyor, dilerseniz streç sinema de kullanabilirsiniz. Aykırı çevirmeyecekseniz ıslatmanıza gerek yok)
İrmikli kısım uygunca soğuduktan sonra servis tabağına aksi çevrilir. Portakal sosu için tüm materyaller kıvam aşana kadar karıştırılarak pişirilir (Benim elimde 2 portakal vardı sosu daha fazla oksun isterseniz ölçüyü 2 katına çıkarınız)
İlk sıcağı çıkınca orta kısmına dökülür, soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst