Portakallı İrmik Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Portakal kısmı için;
4 su bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı şeker
3 dolu yemek kaşığı un
1.5 dolu yemek kaşığı nişasta
Muhallebili kısmı için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle portakal kısmı için portakal suyuna şeker, un ve nişastayı ekleyip, çırpıcıyla sürekli karıştıralım kaynayıp kıvam aldıktan sonra kalıbı ıslatıp içine dökelim.
Dolaba kaldırıp muhallebisi için; süt, şeker ve irmiği karıştıralım, ocakta alıp kaynamaya başlayınca 2-3 dakika pişirip, vanilya ve yağını ekleyelim.
Altını kapatıp iyice karıştıralım dolapta dinlenen portakallı katın, üstüne döküp.
Dolabın alt kısmında 3-4 saat dinlendirip, bir servis tabağına ters çevirelim. Üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servis edelim şimdiden yapan herkese afiyet olsun
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst