AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakallı Havuçlu Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Portakallı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağına yakın şeker (damak zevkine göre)
3 adet yumurta
1 çimdik tuz
Kabartma tozu
Vanilya
1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 su bardağı un
1 büyük portakal kabuğu rendesi
1 büyük havuç rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç kuru üzüm ve 4-5 tane küçük doğranmış kuru kayısı (başka kuru meyveler de olabilir.)
Kalıbı yağlamak için
Biraz margarin ve un

Portakallı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker ve tuz uygunca çırpılır. Su ve yağ eklenip tekrar çırpılır.
Tarçın, portakal kabuğu, havuç, vanilya, kabartma tozu eklenip bi karıştırılır.
Un eklenip tekrar çırpılır.
Kuru meyveler kekin tabanına batmasın diye yıkanıp fazla suyu alınır ve bi hoş unlanır. Bunu yapmak değerli.
Karışıma eklenir ve spatula ile karıştırılır.
Yağlanıp unlanmış kalıpta 180-200 derece ortası 25 dakika kadar pişirilir. Mühlet fırına nazaran değişebilir. Afiyetler olsun
Portakallı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst