AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakallı Fit İrmik Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı Fit İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağından bir parmak eksik süt
2 dolu yemek kaşığı irmik
2 orta uzunluk kabukları ile portakal püresi (Blendirdan ezin)
1 adet limonun yalnızca suyu
1 tatlı kaşığı pekmez ( şekersiz dut özü) (isterseniz bal da koyabilirsiniz ben kullanmıyorum)
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
Arasına
1 adet muz
Üzerini istediğiniz üzere süsleyin ben nar tanesi ve hindistancevizi kullandım

Portakallı Fit İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakalları limonun suyu ile blendirdan düzgünce püre yapıp tencereye alın.Sütü ekleyin.
İrmiği ekleyip karıştırarak pişirin.
Biraz katılaştığın da hindistan cevizi ekleyip o denli de karıştırıp ocaktan alın.
En son pekmezi koyup karıştırın.
Kaselere yarısını aktarıp dilimlenmiş muz koyun.
Kalan karışımı tekrar koyup süsleyin.
Soğusun, buzdolabında 1 saat bekletin.Bu ölçü ile fotoğraftaki üzere çıktı.
Portakallı Fit İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst