SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal rendesi
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kaba yumurta ve şekeri alıp, rengi açılana kadar çırpıyoruz. Akabinde süt ve sıvı yağını ekleyip mikser yardımı ile çırpmaya devam ediyoruz.
Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayı ister eleyerek ister direkt karışıma ekliyoruz. Bu basamaktan sonra ben çırpıcı kullanmıyorum kek sönmesin diye kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra çikolataları biraz unlayıp kekin içine atıyoruz. Damla çikolataları unlama sebebimiz tabana çökmemesini garantilemek. Sonrasında portakalında turuncu kısmını rendeleyip harcımızı hazırlıyoruz.
Bu sırada fırını önden ısıtmayı unutmayın. Devamında kalıbımızı sıvı yağ, sanayağ yahut ne ile yağlıyorsanız ya da unluyorsanız kendi kalıbınıza nazaran yapın. Benimkisi granit olduğu için yalnızca sıvı yağ ile yağlıyorum.
Sonra keki kalıba döküp fırına veriyoruz. Kekimizin piştiğini kürdan batırıp pak çıkıyorsa anlayabiliriz. Fırından fırına pişirme mühleti değişebilir. 30 dakikadan sonra dikkatli olun.
Fırından aldıktan sonra kalıbın soğumasını bekleyip keki çıkarabilirsiniz. Servise hazır afiyet olsun.
Not: 180 derece fırında alt üst ayarda fırınınıza nazaran pişirme mühletini ayarlayınız. Benim fırınımda 35 dakikada pişiyor.
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal rendesi
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kaba yumurta ve şekeri alıp, rengi açılana kadar çırpıyoruz. Akabinde süt ve sıvı yağını ekleyip mikser yardımı ile çırpmaya devam ediyoruz.
Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayı ister eleyerek ister direkt karışıma ekliyoruz. Bu basamaktan sonra ben çırpıcı kullanmıyorum kek sönmesin diye kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra çikolataları biraz unlayıp kekin içine atıyoruz. Damla çikolataları unlama sebebimiz tabana çökmemesini garantilemek. Sonrasında portakalında turuncu kısmını rendeleyip harcımızı hazırlıyoruz.
Bu sırada fırını önden ısıtmayı unutmayın. Devamında kalıbımızı sıvı yağ, sanayağ yahut ne ile yağlıyorsanız ya da unluyorsanız kendi kalıbınıza nazaran yapın. Benimkisi granit olduğu için yalnızca sıvı yağ ile yağlıyorum.
Sonra keki kalıba döküp fırına veriyoruz. Kekimizin piştiğini kürdan batırıp pak çıkıyorsa anlayabiliriz. Fırından fırına pişirme mühleti değişebilir. 30 dakikadan sonra dikkatli olun.
Fırından aldıktan sonra kalıbın soğumasını bekleyip keki çıkarabilirsiniz. Servise hazır afiyet olsun.
Not: 180 derece fırında alt üst ayarda fırınınıza nazaran pişirme mühletini ayarlayınız. Benim fırınımda 35 dakikada pişiyor.
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı