AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakallı Cevizli Tatlı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Portakallı Cevizli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un
İçi için;
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Portakallı Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti kaynatıp, soğumaya bırakalım.
Hamur materyallerini karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Ceviz ve tarçını bir kapta karıştıralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak avuç içinizde yuvarlak formlar çıkaralım.
İçine ceviz karışımını ekleyin ve yanlardan uygunca birleştirip, yuvarlak form verelim.
Yağlanmış tepsiye dizin, 180 derece fırında güzelce kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Fırından çıkınca birinci sıcağı çıkınca şerbeti tatlıların üzerine gezdirelim.
4-5 saat şerbetini çekmesi için bekletelim. Afiyet olsun.
Portakallı Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst