AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Portakallı Bademli Tart Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakallı Bademli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 avuç çekilmiş badem
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Sosu için;
2 adet portakal
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
Çok az zerdeçal

Portakallı Bademli Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı malzemeleri süt ve yağı ekliyoruz.
Sonra portakal kabuğu rendesini ve bademleri ekliyoruz ardından un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
Tart kalıbını yağladıktan sonra karışımı içine döküp önceden ısıttığımız 150°c fırına veriyoruz.
Pişirme süresini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz kontrollü olarak pişirmenizi tavsiye ederim.
Sosu için; 2 adet portakalı sıkıyoruz 1 dolu yemek kaşığı nişastayı su ile açtıktan sonra üzerine ekliyoruz. Yarım çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırıp tencereye alıyoruz.
Bir miktar zerdeçal ekliyoruz renk vermesi için sonra sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Ters çevirdiğimiz kekin üzerine sosumuzu döküyoruz, isteğe göre süsülüyoruz.
Portakallı Bademli Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst