SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu
2 adet yumurta (1 i sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığında)
5 su bardağı un
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakal kabukları rendelenir ve kalan portakalın suyu sıkılır.
Üzerine yumurta, sıvı yağ, şeker, yoğurt, karbonat, yağ ek edilip, elle karıştırılır.
En son olarak un ek edilir ve yoğrulur.
Mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
Yağlanmış tepsiye koyulur.
Üzerine yumurta sarısı ve toz şeker sürülür.
180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu
2 adet yumurta (1 i sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığında)
5 su bardağı un
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakal kabukları rendelenir ve kalan portakalın suyu sıkılır.
Üzerine yumurta, sıvı yağ, şeker, yoğurt, karbonat, yağ ek edilip, elle karıştırılır.
En son olarak un ek edilir ve yoğrulur.
Mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
Yağlanmış tepsiye koyulur.
Üzerine yumurta sarısı ve toz şeker sürülür.
180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı