AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakalin beyaz yeri ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Portakalın beyaz yeri ne işe yarar?​

C vitamini içeriğinin yanı sıra iyi bir posa kaynağı olan portakalın soyulduktan sonra kabuğu ve meyvesi arasında kalan beyaz kısmı tüketilmelidir. Böylece diyet lifi alımını destekleyerek, bağışıklık sisteminde ilk savunma hattı olan sindirim sistemi sağlığının da sürdürülmesinde önemli rol oynar.

Portakalda hangi maddeler var?​

Karbonhidrat , yağ ve kalori bakımından çok düşüktür. Potasyum bakımından zengindirler ve ayrıca fosfor, manganez, magnezyum, selenyum ve bakır gibi başka mineraller içerirler. Portakal ayrıca, zeaksantin ve karotenoidler gibi kolin ve antioksidanlara sahiptir.
Yalancı Portakal nedir ne işe yarar?
İçindeki süt le beraber harmanlanan yalancı portakal yorgunluktan, stresten, oturarak çalışmadan, spor yapmak nedeniyle oluşan eklem ağrılarına iyi gelir. Bunun yanı sıra kesilerek ağrının olduğu bölgeye bağlandığında da ağrıyı kısa sürede keser.
Portakal her gün yenir mi?
Kişinin ihtiyacına göre günlük 1-2 adet portakal tüketmesi yeterli olacaktır. Sigara içen bireylerde C vitamini ihtiyacı arttığından diğer C vitamini kaynakları tüketilmiyorsa günde 2 adet tüketilebilir.

Kurutulmuş portakal nerelerde kullanılır?​

En bilineni bitki çaylarınızda kullanabilirsiniz. Enfes bir aroma katıyor. Bir kısmını robottan geçirip toz haline getirerek kek ve kurabiyelerinize aroma vermesi için ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde toz haline getirdiğiniz kuru meyveleri soğuk veya sıcak içeceklerinize de ilave edebilirsiniz.

Portakalın kaynagi nedir?​

C vitamini bakımından çok iyi bir kaynak olmasının yanında kalsiyum, fosfor, potasyum, sitrik asit, beta-karoten ve bazı temel aldehitlerin önemli bir kaynağıdır.
Portakalda bol miktarda ne vardır?
Buna ek olarak portakal kabuğunda A, C, B6 ve B5 vitaminleri, kalsiyum, riboflavin, tiyamin, niasin ve folik asit bulunur. Portakalın kabuğunun iç kısmını yiyerek de bu besinlerin bir kısmını almak mümkün. Bu beyaz bölüm acı ya da ekşi olsa da meyvenin kendisi kadar C vitamini ve daha da fazla lif içerir.
Portakal kurutma ne işe yarar?
Kurutulmuş portakal, taze ürünün uygun şartlarda gerekli ön işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilmiştir. Kurutma sonucunda kurutulan üründeki suyun buharlaşması ile ürünün özü kalır ve doğal kuru portakal içindeki besin değerleri , vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok yükselir.

Kurutulmuş portakal nasıl saklanır?​

Peki kurutulmuş portakallar nasıl saklanır? Portakal kurularını sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için bir bez torba ya da cam kavanoza koyup kuru, serin ve karanlık bir ortamda saklayabilirsiniz. Kurutulmuş portakallarınızı birçok alanda kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst