AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakalin aciligini ne alir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Portakalın acılığını ne alır?​

Portakal kabuklarını 3 kez duru suyun altında iyice yıkayın ve tercihen geceden suyun içinde bırakın. Kabukları kaynayan su dolu bir tencereye koyun ve 7-8 dakika haşlayın. Daha sonra buzlu suya alın ve bu işlemi diğer iki kez daha tekrarlayın. Bu işlemi portakal kabuklarının acılığının gitmesi için yapıyoruz.
Portakal reçeli acılığı nasıl giderilir?
Turunç kabuğu reçeli üretiminde kabuktan gelen acılığın giderilmesi önemli bir problemdir. Turunç kabuğundaki acılık naringin ve neohesperidin gibi flavonoidlerden kaynaklanmaktadır. Acılık giderme işlemi genellikle kabukların haşlanmasını takiben, birkaç gün suda bekletilmesiyle gerçekleştirilmektedir.

Portakal reçeline ne konur?​

Portakal Reçeli Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
Portakal reçeline su konulur mu?
Çeşmeden akan su yerine temiz, kireçsiz, klorsuz ve dinlenmiş bir su, yani mümkünse içme suyu kullanın. Portakal reçelinin bir diğer püf noktası da reçel yapmaya başlamadan önce meyveleri iyice haşlamaktır. Eğer haşlamazsanız, reçelinizde hafif acımsı bir lezzet olacaktır.

En kolay portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır?​

Kaynayan şerbetin içine limon suyu ve portakal kabuklarını ekleyin. Portakal kabuğu reçelini orta ateş üzerinde koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Yaklaşık 40-45 dakika kadar kaynatın. Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık kadarını bir tabağa koyup, buzdolabına koyun. 2-3 dk bekletin.
Portakal reçeli koyu olursa ne yapılır?
Ama diyelim ki katılaşıp sertleşme gibi bir sorun yaşadınız ve reçelinizi kurtaramayacağınızı düşündüğünüz bir durumdasınız. Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır.

Portakal reçeli nasıl yapılır Cahide?​

Portakal reçeli nasıl yapılır?
- Portakalların kabuklarını incecik rendeleyin.Beyaz kısmını almayın.(Rendelediğiniz kısmı atmayın,portakal şekerlemesi yapın)
- Portakalları bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun.
- Ocağa koyup 5 dakika kadar kaynatın.
- Ocaktan alıp suyunu süzün.
- Portakalları soğuk suya tutun.
1 kilo portakal reçeli nasıl yapılır?
Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.

Portakal nasıl değerlendirilir?​

Portakal Kabuğunun Bir An Önce Keşfedilmesi Gereken 9 Farklı Kullanımı
- Ev yapımı öksürük şurubu hazırlayabilirsiniz.
- İnce uzun dilimleyerek nefis şekerlemelere dönüştürebilirsiniz.
- Evinizdeki basık havayı temizleyecek ev yapımı oda kokuları hazırlayabilirsiniz.
- Çok amaçlı ev temizleyicisi olarak değerlendirebilirsiniz.
Portakal reçeline ne kadar su konur?
Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu)
- 4 su bardağı toz şeker.
- 2 su bardağı su.
- 1 su bardağı portakal suyu.
- yarım limon suyu.

Portakal kabuğu nerelerde kullanılır?​

Portakal Kabuğunun Bir An Önce Keşfedilmesi Gereken 9 Farklı Kullanımı
Kolay Portakal reçeli nasıl yapılır?
 
Geri
Üst